BODYCOMBAT

BODYCOMBAT ™

 

Det er jo blevet så smart, at folk dyrker holdtræning i landets fitness centre.

Holdsport er ikke kun for kvinder, faktisk viser undersøgelser i landets fitnesscentre, at der kommer flere og flere mænd på holdene.

 

BodyCombat er konditionstræning med høj intensitet, hvor koreografien er inspireret fra kampsports verden, hvor karate, kickboksning, boksning, tai chi, raekwondo, kungfu og brasilianske krigsdanse "Capoeira", alt disse slag og spark er sammensat til en række serier som udøves til motivernede musik.

 

Udover at forbedre figuren, har Bodycombat også til formål, at forbedre ens kondition, styrke ens krop samt øge ens koordinationsevne og kropsbevisthed.

 

 

HVAD ER BODYCOMBAT

 

Det er en ”non contact” sport, med en masse slag og spark ud i luften (disse slag og spark har en masse navne, som jab, cross, hook, uppercut, cirkelspark, roundhouse, frontkick, backkick, gingatrin mv. her i artiklen vil vi ikke gå i detaljer med disse slag og spark).

 

Den eneste modstander udøveren har, er den fantasimodstander som udøveren for-stiller sig at kæmpe mod. Det er en simpel, men hård træningsform som henvender sig til alle, og som giver udøveren en unik fysisk og mental udfordring hele vejen igennem.

En af de specielle ting med BodyCombat kontra andre aerobic lignende træningspro-grammer er, at programmerne kun trænes i 3 måneder, hvorefter et helt nyt program følger. Fire nye programmer pr. år gør således, at udøveren ikke ”når” at blive træt af programmet.

 

Dette giver udøveren den samme træningsiver, som gradueringer i andre kampsports grene og motiverer udøverne til at blive bedre og bedre.

 

Men det gør også at udøveren føler at deres træningsprogram ikke bliver for ensformning, da mange af dem jo udøver denne sport op til 5 gange om ugen.